خال ها و مدیریت شان
بسیاری از مردم به نقاط تیره ی پوست یا هرگونه ناحیه ی غیرعادی روی پوست، عنوان خال را اطلاق می کنند. خال ها بسیار رایج هستند. تقریبا هر فرد بالغی یک یا چند خال در سراسر پوست بدن خود دارد. بالغ هایی که پوست روشن تر دارند، معمولا خال های بیش تری هم دارند. آن ها می توانند بین ده تا چهل خال در بدن خود داشته باشند. و این کاملا طبیعی است.
بیش تر خال ها در دوران کودکی و دوران بلوغ بر روی پوست ظاهر می شوند.
همین طور که کودک یا نوجوان رشد می کند و بزرگ تر می شود، خال ها هم بزرگتر می شوند و اندازه ی بزرگتری به خود می گیرند. برخی خال ها به مرور تیره تر می شوند و برخی دیگر ممکن است روشن تر شوند. این تغییرات مورد انتظار هستند و الزاما نشانه ی بدخیمی نمی باشند. برای افراد بزرگسال، بروز خال های جدید و تغییرات خال های قبلی می تواند نشانه ای از بیماری جدی تر باشد که اگر سریعا درمان شود می توان جلوی آن را گرفت.

خال
شما با بررسی منظم پوست خود می توانید علائم هرگونه تغییر را خیلی زود شناسایی کنید. اما در کل خال های معمولی بی خطر هستند. البته شما صلاحیت این را ندارید که هر لکه ای روی پوست خود را خال بنامید! در واقع این تشخیصی است که بر عهده ی متخصص پوست می باشد و اوست که می تواند با چشمان آموزش دیده ی خود، نوع لکه را شناسایی کند.
اما درمان خال ها به چه صورت است؟
باید بگوییم که اکثر خال ها بی ضرر هستند و هیچ نیازی به درمان یا رسیدگی ویژه ندارند. اما در کل متخصصان پوست، به سه دلیل خال ها را می زدایند. این سه دلیل به شرح رو به رو می باشند:
۱٫ خالهایی که موجب اذیت و آزار فرد می شوند. مثلا لباس پوشیدن را سخت و دردناک می کنند.
۲٫ خال هایی که سبب ظاهر ناخوشایند برای فرد می شوند.
۳٫ خال های مشکوک به اینکه نشانی از بیماری های جدی تر باشند.
بیشتر خال ها در یک جلسه ی درمانی برداشته می شوند
و نیازی به مراجعه ی مجدد نیست. دو روش زدودن خال ها، یکی جراحی و دیگری روش خراش پوست است. در روش جراحی، متخصص پوست ناحیه ی خال را به کلی جراحی کرده و بر می دارد و از بخیه در صورت نیاز استفاده می کند تا محل زخم بسته شود. سپس بافت خال شما توسط پزشک مخصوص و در زیر میکروسکوپ بررسی می شود تا تغییرات غیرعادی و احتمالی آن مورد مطالعه قرار بگیرد. در روش خراش پوست، پزشک شما از تیغه ی جراحی خاصی برای از بین بردن خال استفاده می کند. در پایان توجه کنید که هرگز تلاش نکنید خال تان را در خانه از بین ببرید. این کار را ترجیحا به متخصص پوست مورد اعتماد بسپارید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.