بیماری‌های مو

بیماری‌های مو متعددی وجود دارد. هر یک از آن‌ها از حساسیت‌های ویژه‌ای برخوردار است.

موی سر از ارزش روانی و اجتماعی زیادی برخوردار است و لذا بیماری‌های آن از اهمیت بسیاری برای انسان برخوردار است. از جمله رایج‌ترین بیماری‌های موی سر انسان سفید شدن مو، مو خوره و ریزش مو است.

سفید شدن مو که به آن کانسی هم گفته می شود، یک پدیده طبیعی و غیر قابل بازگشت است. رنگ مو نتیجه انتقال رنگدانه ملانین از ملانوسیت‌ها (سلول‌های رنگدانه ساز پوست) به سلول‌های زایای مو واقع در ریشه (پیاز) مو است. رنگ مو می تواند از رنگ سیاه تا بلوند تغییر نماید. سفید شدن موها در اکثر افراد موجب ایجاد حس یأس و ناامیدی شده و نشانه پیری زودرس، استرس و یا فکرکردن زیاد تلقی می گردد .سفید شدن موی سر به دو نوع طبیعی و زودرس قابل تقسیم است.

سفید شدن طبیعی مو در سنین پیری که عادی و نرمال است.

سفیدشدن زودرس مو

 سفیدی زودرس مو در بسیاری از موارد یک خصیصه ژنتیکی بوده و در این مواقع بدون علت خاص، دائمی، غیرقابل برگشت و معمولاً غیرقابل درمان می‌باشد. در اینگونه موارد از نظر تعریفی شخص سفیدپوست زودتر از ۲۱  سالگی و فرد سیاه پوست قبل از ۳۱  سالگی دچار سفیدی موها می‌گردد. گاهی مواقع سفیدی زودرس مو دارای علت خاصی میباشد مانند کمبود ویتامینها، بیماریهای تیروئید، امراض سیستم ایمنی، مصرف دخانیات، کم خونی، مصرف برخی داروها (مثل کلروکین) و رژیم‌های سخت و طولانی مدت. برخی افراد فکر میکنند که یک فشار عصبی شدید و یا استرس ناگهانی می‌تواند موجب سفیدی موها گردد ولی از نظر علمی این مطلب به اثبات نرسیده است . مصرف برخی شامپوها و مواد شیمیایی هم می تواند بر روند سفیدشدن موها تأثیر بگذارد. تنها راه رفع ظاهری سفیدی مو استفاده از رنگ مو است . یک نکته قابل توجه این است که، موهای سفید دچار ریزش نمی شوند. لازم به ذکر است استرس و مصرف برخی از دارو ها نیزدر بروز سفیدی زودرس موها دخالت دارند.

مو خوره

موخوره عبارت است از دو یا چند شاخه شدن انتهای آزاد مو. اینگونه موها شکننده اند، نوک آنها خشک شده و اغلب رنگشان هم تغییر می‎‌کند. این بیماری را در زبان علمی تریکوپتیلوز می‌نامند و می‌توان آثار آنرا به سادگی و با چشم غیر مسلح مشاهده کرد. علل مو خوره عبارت از صدمات فیزیکی وارده به ساقه مو همانند شانه و برس زدن زیاد، سشوار بیش از حد، مش کردن مو، فر کردن مکرر و غیره، آسیب های شیمیائی به مومانندرنگ کردن و شستشوی زیاد سربوسیله صابون های قلیایی ویاشامپوی نامناسب و غیره است. به همین دلیل مو خوره عمدتاً درموهای بلند و خشک که حساس تر وشکننده ترهستند مشاهده می‌گردد. گاهی رنگ این موها هم تغییر می‌کند.

برای رفع مو خوره می‌توان راهکارهایی را انجام داد. رایج‌ترین این راهکارها عبارت از انتهای موها به طور مرتب کوتاه شود، استفاده ازشامپوی گیاهی کتیرا یا سویا و استفاده ازروغن زیتون یاروغن بادام شیرین بلافاصله پس ازحمام است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *